Yoga Nidra

Tijdens een Yoga Nidra-sessie ga je in een diepe staat van ontspanning en bewuste rust. Hoewel je niet in slaap valt, beweeg je je tussen wakker zijn en slapen in, in een staat van verhoogd bewustzijn. Tijdens de sessie kunnen de volgende dingen gebeuren:

  1. Fysieke ontspanning: Je begint met het liggen in een comfortabele positie, meestal in Savasana (lijkhouding). De begeleider of de opgenomen sessie zal je vragen om je aandacht te richten op verschillende delen van je lichaam en bewuste ontspanning in die gebieden te brengen. Dit helpt bij het loslaten van spierspanning en het bevorderen van fysieke ontspanning.
  2. Ademhaling en energiebewustzijn: Tijdens de Yoga Nidra-sessie wordt je aangemoedigd om je bewust te worden van je ademhaling en de subtiele energieën in je lichaam. Je kunt worden gevraagd om je ademhaling te observeren, zonder deze te veranderen, en om de stroom van energie door je lichaam te voelen. Dit kan helpen om je geest te kalmeren en een diepere staat van ontspanning te bereiken.
  3. Visualisatie en beelden: Een belangrijk onderdeel van Yoga Nidra is het werken met visualisaties en mentale beelden. Je kunt worden geleid om je voor te stellen dat je jezelf in een rustige omgeving bevindt, zoals een strand of een bos. Dit helpt bij het creëren van een kalme en rustgevende mentale ruimte.
  4. Sankalpa (intentieverklaring): Tijdens een Yoga Nidra-sessie wordt vaak gewerkt met een sankalpa, een positieve intentieverklaring of een persoonlijke affirmatie. Je stelt jezelf een kort en positief statement voor dat je herhaalt in je geest tijdens de sessie. Het doel is om dit positieve idee in je onderbewustzijn te verankeren en het te laten resoneren in je dagelijks leven.
  5. Bewuste waarneming: Gedurende de sessie wordt je begeleid om op een bewuste manier verschillende sensaties, gedachten en emoties waar te nemen, zonder erin verstrikt te raken. Je observeert deze ervaringen zonder oordeel of betrokkenheid, waardoor je een dieper inzicht in jezelf kunt ontwikkelen.

Tijdens een Yoga Nidra-sessie ervaart iedereen het proces op zijn eigen manier. Sommige mensen voelen een diepe fysieke en mentale ontspanning, terwijl anderen mogelijk meer intense ervaringen hebben, zoals het vrijkomen van opgeslagen emoties of diepere spirituele inzichten. Het is belangrijk om de ervaring zonder oordeel te benaderen en te accepteren wat er zich ook voordoet tijdens de sessie.

Aanmelden klik hier

 

2023| Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin